I dagsläget finns två Expert på Väla köpcentra. Butiken som stänger är en av de 30 som kedjan köpte av konkursade Onoff sommaren 2011.
– Det kom inte som ett chockbesked. Man kan inte ha två Expert några 100 meter från varandra och Media Markt har nyss öppnat. De anställda vet att det är knivskarp konkurrens, många har redan sökt nya jobb, så det drabbar inte speciellt många, säger Handels ombudsman Michael Nilsson.

Sex av elva anställda sägs upp eftersom flera slutar självmant. Det är gemensam turordningslista med den andra butiken, så en del flyttas över.

Nedläggningsbeskedet är ett av många inom Expert. I våras stängde man i grannstaden Ängelholm, och så sent som i fredags meddelande man att Kungens Kurva utanför Stockholm lägger ner. Många av nedläggningarna beror på dubbeletableringar efter Onoff-köpet, som på Väla. I fallet Väla trodde man att den nya butikens läge skulle vara bättre.

På flera ställen har de före detta Onoff-anställda lång anställningstid. Då har Experts personal fått sluta före dem.