Jag har alltid varit med i både a-kassa och fack sedan jag började sommarjobba och sedan fick fast jobb, från 1989 och framåt.
2004 fick jag det första av våra fem barn, och som antagligen de flesta föräldrar har jag pusslat med föräldradagar, så att jag kan få vara hemma så länge som möjligt medan barnen är små.

Under min ledighet gick matbutiken där jag jobbade i konkurs. Nu är mina föräldradagar slut, och det visar sig då att jag inte har rätt till ersättning från a-kassan – trots att jag hela tiden betalat in. Det finns tydligen en regel om ”överhoppningsbar tid” på fem år. En regel som jag inte hade en aning om att den ens fanns.
Varför skickas inte sådan information ut? Jag har varit föräldraledig – inte drivit runt och gjort ingenting!

Just nu känner jag mig väldigt maktlös och besviken. Jag har ingen egen inkomst, utan vi lever på min mans lön och barnbidraget. Vi har drabbats väldigt hårt på grund av detta.
För oss finns nog tyvärr inget att göra, men det kanske finns något ni kan göra för att andra barnfamiljer inte ska hamna i samma situation? Se till att informationen når ut? Eller att föräldraledighet kan få utgöra ett undantag?
Jag vet att jag skulle ha varit tacksam för det.

Marie-Louise Vennerström, Sunne