Där kan handlare och butiker visa att de har kollektivavtal. Då kan konsumenten vara med och bestämma så de som sköter sig får fördel mot de oseriösa handlarna. Tyvärr har det blivit fördröjt men jag välkomnar det så fort det finns möjlighet att lansera Handels egen schysta listan.

Att sen sitta på ett möte och höra Fp och M nervärdera ett samarbete mellan de fackliga representanterna, stat, kommun och näringsliv i frågan om konsumentstöd är skrämmande. Enligt Folkpartiet och ‎Ewa Bertz skall facket ta hand om sina medlemmar och inte bry sig i denna fråga.

Som tur är har vi Daniel Wolski (S) till vår hjälp att stödja oss i denna fråga. Upp till kamp och låt konsumenterna få visa sin makt genom att välja butiker med schysta villkor och kollektivavtal.

Jag vill även slå ett slag för vår FB-sida: ”Vi som bojkottar alla restauranger och butiker utan kollektivavtal”.

Per Thomsen
Klubbordförande
Coop Forum Jägersro