Bemanningsavtalet löpte ut 2012-04-30. Skäms ni inte för att det varken satts in konfliktvarsel, eller att ni inte kommit till skott? Jag menar hur lång tid tvekar ni att få till en strejk för Handels lageranställda?

Alla Heltidsanställda på min arbetsplats är numera ansluten till ett förbund, vi har alltså 100 procents organiserade heltidsarbetare, på de timanställda ligger det på 40 procent (vårt fokus att varva medlemar ligger där). Av alla organiserade är ca 83 procent medlemar i Handels, då vi arbetar som inhyrda på Icas lager i Helsingborg. Ska inte alla LO-förbunden samverka när det gäller bemanningsfrågan?
Det kanske är dags att få igång en konflikt på fullt allvar, och sluta larva er med denna frågan.

Det verkar vara en signal att alla medlemar är lika värda, men vissa är mer lika än andra. Att personalen på andra bemanningsfirmor kanske inte är anslutna till något förbund kanske ses som ett problem. Är de inte medlemar innan strejken bryter ut så kanske de borde funderat på det innan. Stejk-kassan är enbart till för Anslutna.

Det känns inte bra att skriva så, men det kan både bli en bra, men dyr läxa för de oorganiserade. De har ändå åkt snålskjuts på medlemmarnas avtal hela tiden, så kanske är dags att visa framfötterna och visa vad fackförbunden egentligen går för.

Eller tänker de utvalda talande herrarna och damerna buga och bocka för storbonden en månad till? Att en strejk för bemanningsbranschen skulle få svenska företag att falla ihop som korthus är ingen hemlighet. De hade nog fått sig en egen funderare på att om man inte skulle ha högre grundbemanning i företaget i stället.

André Börvall