Att säga emot honom finns inte. Alla anställda ska ha social kompetens men som Icahandlare behövs det tydligen inte alls.
Vi har försökt att få hjälp av facket flera gånger men det har absolut inte hänt någonting. Vi har inget förtroende för facket längre. Det har gått så långt att jag har sagt upp mig själv nu, och jag är inte den första. Sedan december 2011 är jag den fjärde plus extra folk. (Jag började där 2010.)

När jag har ringt till facket för att få hjälp, har jag berättat läget och alla har sagt att ”Så får han inte göra då bryter han mot kollektivavtalet.” Det gör han hela tiden men har vi fått någon hjälp? NEJ!

Ni måste börja säga emot själva, får vi höra. Men om vi gör det blir det personliga reprimander, vi får ändrade scheman som till exempel bara kvällstider. Han kan komma med julschemat/sommarschemat en vecka innan det börjar gälla, och att över huvud komma med några invändningar till det finns inte. Gör någon det, om det inte skulle gå på grund av familjesituationen som att ha många kvällstider och vara ensamstående, så får man till svar att det är inte mitt problem och ett hånleende.

Han tar en hel semesterdag för att man gick hem två timmar tidigare när det var ok med närmaste arbetsledaren, han har tagit en hel semestervecka för en tjej som skadade sig på jobbet innan hon gick på semester fast hon var in med ett sjukintyg från läkaren. Det här är bara några få saker jag har tagit upp nu

Den ”hjälp” jag fick från facket när jag till slut blev arg var att ombudsmannen skickade ett mejl till honom om vad det gällde, han skickade ett svar till henne och en kopia till mig. Nu är jag inne på fjärde veckan att få kontakt med henne, jag har hennes direktnummer men hon har inte svarat på det alls.

Eftersom vår situation är som den är så hade vi haft en önskan att facket bokat ett möte med alla anställda och vi fått berätta allt, och sen att facket tar tag i saken med chefen, så att ingen blir utpekad. Men tydligen går det inte att göra så

Tycker att vi betalar alldeles för mycket i fackavgift för absolut ingenting!

Fd Ica-anställd