I samband med att Slussen-området i Stockholm ska byggas om har butikens hyreskontrakt sagts upp till den 30 november. Men de över 30 anställda blir inte utan jobb.
− Alla medarbetare kommer att omplaceras till olika butiker inom Coop. Det blir inga uppsägningar, säger Kristofer Myrevik som är informationschef på Coop.

Coop ska öppna flera nya butiker i Stockholmsområdet, som på Stockholms centralstation i början av nästa år. Därmed väntas inte personal på andra butiker behöva sluta på grund av gemensam turordning.
− De brukar vara ganska duktiga på att placera ut folk, säger Henrik Rönn som är klubbordförande för tolv Coop-butiker i södra Stockholm, däribland Coop Konsum Slussen.

De anställda har inte fått reda på var de kommer att hamna, men har fått lämna önskemål om var de vill arbeta. Tanken är att de inte ska få allt för lång resväg hemifrån.
− Det är blandade känslor. Tråkigt, men samtidigt lite spännande att se vart man hamnar, säger Ulla Fransas som har arbetat i butiken i fem år.

Klubbordföranden Henrik Rönn lyfter också fram att många har få timmar på sina kontrakt. Därför blir det lätt att få in dem på andra butiker. Och skulle butikskedjan vara tvungen att använda sist in, först ut-principen på alla Coop-butiker i Stockholm skulle det bli tufft.
− De har ju hela Stockholmsområdet att tänka på. Det blir en sån process, säger han.