Först kom beskedet att Coop i Högsjö i Vingåker skulle stänga, men nu får butiken en sista prövotid för att få upp lönsamheten. Om man inte lyckas stänger butiken vid halvårsskiftet nästa år.

Anledningen till omsvängningen från Coop Butiker & Stormarknader som driver butiken, är att det börjat gå lite bättre. Öppettiderna har till exempel kortats ner. Tillvaron ser ändå inte ljus ut. Flera års förluster och behov av investeringar gör att de sju anställda inte kan ta ut glädjen i förskott.

Tidigare har också beskedet kommit att Coop Nära i Storå, i Lindesberg, med sex anställda stänger sista november. Det beslutet är definitivt.
– Jag är pensionär och jobbar 16 timmar i veckan, så det är värre för de andra. Men det är bara att acceptera, det är inte så mycket vi kan göra, säger anställda 65-åriga Britt-Marie Pettersson som inte bestämt om hon ska skaffa ett nytt extrajobb.

Engagemanget för att behålla de båda butikerna är stort. I Högsjö har Facebook-gruppen ”Rädda COOP Nära – Högsjö” bildats. För att rädda butiken i Storå samlade kunderna in 800 namnunderskrifter och skickade till företagsledningen, vilket dock inte gav resultat.