Sommaren blev kaotisk på e-handelslagret Business Linc i Falkenberg som expanderade kraftigt när modejätten Nelly.com flyttade dit i juni (se tidigare artikel). I september fick hela ledningen för Business Linc sparken. Den 1 oktober tog Nellys ägare CDON Group över verksamheten.
– Det såg jättepositivt ut med den nya ägaren, men det är lite turbulent fortfarande, konstaterar Handels klubbordförande Eva Andersson.

De 340 anställda kompletteras enligt klubben av ett par hundra inhyrda från tre bemanningsföretag för att klara den kraftiga arbetstoppen inför jul. Lokalerna har inte hunnit anpassas.
– Det blir en del paniklösningar. Som att ställa upp pallar att jobba på när packborden inte räcker, säger Eva Andersson.

Det blir många förhandlingar mellan fack och företag om inhyrning, anställningar och arbetsmiljö. Handels samarbetar med tjänstemannafacket Unionen. Alla nyanställda får facklig introduktion, och det finns medlemmar och Handelsombud även i bemanningsföretagen.
Handels ombudsman Marika Andersson såg positivt på ägarbytet i oktober men är inte helt nöjd.
– Vi hade hoppats på större förändringar. Det behövs ett strukturerat ledarskap med ansvariga som kan lagar och avtal.

Fredrik Bengtsson, kommunikationschef på CDON Group, delar fackets bild av att situationen är rörig i samband med arbetstoppen.
– Vi vill ha vår permanenta ledning på plats så snart som möjligt. Vi försöker vara lyhörda mot facket och tydliga med våra behov. Vår verksamhet är lite udda eftersom företagen växer kraftigt samtidigt som vi just nu har en stor säsongstopp.

Alla kundföretag i Falkenbergslagret som inte tillhör CDON Group har sagts upp för att ge plats åt expansionen. Företaget räknar med att använda de nuvarande lokalerna i Falkenberg till och med 2015.

CDON Group

Fyra e-butiker
i Falkenberg

Den börsnoterade e-handelskoncernen CDON Group distribuerar fyra varumärken vid lagret i Falkenberg: Nelly.com (mode), Heppo.com (skor), Lekmer.com (leksaker), Members.com (Shoppingklubb).

CDON Group har egna lager även i Borås, Trollhättan och Jordbro.