Helsingborg, Skara och Nyköping drabbas när Netto slår igen butiker som går dåligt. Sammanlagt berörs över 20 anställda, som fick beskedet i förra veckan.

Förhandlingar med facket har inte inletts än, men enligt företaget är omplaceringar ett alternativ i den mån det är möjligt.
– Vi kommer att prata med alla anställda individuellt och se vad vi kan göra för att hitta nya jobb till dem, säger Nettos vd Carsten Hansen.

På butiken i Skara kom beskedet som en chock för de anställda.
– Vi hoppas på att bli omplacerade allihop, säger Patrik Wessman som är handelsombud i butiken.

För bara ett par månader sedan bytte Patrik Wessman tjänst från Netto i Tidaholm till butiken i Skara fem mil bort. Det gjorde han för att gå upp från 10 till 25 timmar i veckan. Men den 23 december stänger butiken i Skara.
– Det känns tråkigt. Men jag hoppas att jag får komma tillbaka till butiken i Tidaholm, säger han.

I går skrev Dagens Nyheter att lågpriskedjorna Lidl och Netto går med stor förlust. Enligt vd:n Carsten Hansen betyder inte det att kedjan går dåligt. Han räknar med en förlust, eftersom det kostar pengar de första åren en kedja etablerar sig i ett nytt land.
– Vi hade gärna haft bättre siffror. Men det kostar att expandera och etablera sig på nya platser, säger han.

Carsten Hansens förhoppning är att Netto ska växa och nästa år planerar de att öppna 20 nya butiker i landet. I nuläget finns inga planer på att stänga fler butiker.
– Ibland när man öppnar många butiker kan det bli fel. Vi kan inte utesluta att det händer, men hoppas inte det.