Linda Linström älskar att göra kunder nöjda. Så mycket att hon fått nästan 40 000 likes.

– Helt galet att det blivit så stort. I början kom det flera hundra nya likes i minuten, säger den anställda bakom det hela, Linda Lindström.

Kunden som skrivit var lyrisk efter att hon handlat med sin treåring i Lindas kassa. Hon hade börjat lassa upp varorna på bandet när dottern blir kissnödig. Mamman skriver på Facebook att ”tjejen i kassan sa då, men gå du med henne, det är helt ok. Så jag och Molly gick till toaletten och när vi kommer tillbaka håller tjejen i kassan på att lägga upp resten av varorna på bandet. Jag blev nästan tårögd av tacksamhet!”
– För mig var det så himla självklart. Dottern behövde kissa nu, inte om en halv minut. Jag kände för mamman. Hon ville dela på sig och tänkte, var är den där extraminuten?
Linda har själv barn och förstår hur fort det går från ord till handling när de är nödiga. Men hon har aldrig råkat ur för något liknande med hennes eget barn. Hennes 15-månaders har fortfarande blöja.

På nästa morgonmöte på jobbet blev det applåder, blommor och champagne. Och hon ska få en middag för två på valfri restaurang.
– Sen skickade Frank Fiskers (vd:n, reds anm) ett jätteblombud till mig och tackade för bra värdskap. Hela buketten var rosa, min favoritfärg, så det passade väldigt bra.

Nog för att det är kul att få beröm, men samtidigt tycker Linda att det känns lite konstigt. Alla kollegor då? Det är många som gör kunder glada utan att få bubbel och blombukett. Det är inte alla kunder som skriver om det på Facebook bara.

Ingen butiksanställd går längre fri från de sociala nätforumens ögon. Linda tycker å ena sidan att det kan bli ett intrång i ens integritet, å andra sidan att det är bra när det personalen gör uppmärksammas.
– Gör man något bra kan det allt komma fram. Chefen ska veta att vi här ute kämpar och sliter.

På Coop Forum i Kungsbacka har Linda jobbat sedan öppningen 2008, innan dess var hon på samma stormarknad i Bäckebol. Hon jobbar 30 timmar i veckan, passar bra under småbarnsåren. Det brukar bli något kassapass om dagen, annars ansvarar hon för barnkläder och skor.
– Jag älskar ju barn, de är en härlig inspirationskälla. Det var barnets behov jag såg där i kassan.

Fotnot: Antalet likes stiger hela tiden. Siffran på 38 452 är från 30 november.

Linda Lindström

Ålder: 27 år.
Arbetsplats: Coop Forum Kungsbacka.
Aktuell med: Har skapat Facebook-storm och fått blombud av vd:n.