Nu är det alltid öppet och försäljningen ska fortlöpa utan stopp.
De sista åren har jag haft fiskbenen på min lott. Ni vet de som hänger lite här o där i butiken med varor för att ge merförsäljning.
Det blir en skaplig runda på livsavdelningen – det är många fiskben att räkna och mycket kunder. Men med ett leende på läpparna intar man ju sin yrkesroll när man ska visa en kund var en vara ligger, hjälpa en annan med att välja en olivolja, läsa innehållsförteckningen ihop med en mamma vars barn är allergiskt, berätta skillnaden på de olika O´boysorterna, påminna kunden om att det är ta 3 betala för 2, lotsa en gammal tant som irrat bort sig fram till kassan.

Man ska förklara för (nonchalanta herrar) kunder att vi inte gömmer varor i butiken (varför tror en del kunder på fullaste allvar att vi gömmer vissa varor?).
Är det nu jag ska säga ”Lär dig hitta istället”.
Med ett leende svara gubben (som själv inte är högre än en tax är lång) som tro´t eller ej visslar på mig att en vara är slut (varför tror en del kunder att man ljuger då? De säger ”Va! allihop?”).
Är det då jag ska svara ”Nej inte alla vi har en halv pall kvar” eller vadå?

Man ska tala om för en annan (cool snubbe med tuggummi i mun) att pulversåsen finns precis bakom honom och sen ska man skratta med samma snubbe för han har precis sagt: ”Det första man blir blind på är ögonen” (varför tror en del kunder att just den har jag aldrig hört?).
Är det då jag ska säga ”Du måste messa mig den!”

Erbjuda ersättningslax eftersom den rätta är slut till (suraste damen i kommun fet är hon också) en dam (varför och hur kan en del kunder  bli så sura över lite lax?).
Är det nu jag ska säga ”Såja inget att va sur över upp med hakorna”.

Få äran att visa en man som (är skitsnygg, doftar gott, med asfina ögon, läcker häck, manliga händer, perfekt längd jag kan ha högklackat) undrar var tandpetarna ligger och som tackar mig med ett gudomligt leende tillbaka (varför är en del kunder så perfekta?).
Är det nu jag ska säga ”Ta mig härifrån så slipper jag få ett utbrott för jag behöver ett avbrott!”

Annette Sandberg
Fd Ica-anställd som söker nytt jobb