I november uppgick arbetslösheten till 7,5 procent. Totalt uppgick antalet arbetslösa personer till 376 000. Den säsongsrensade siffran i september var 8,1 procent.

Jag behöver nog inte ta upp om alla neddragningar som är gjorda de senaste 6 åren för att försämra arbetarens situation på en mycket tuff arbetsmarknad. 376 000 arbetslösa kostar fruktansvärt mycket pengar i form av lidande och bidrag. De flesta bidragen får kommunerna själva stå för, inte staten om det är det ni tror.

Om vi skulle börja använda dessa hutlösa summor till att börja rusta upp bostäderna i ”miljonprogrammet”. Att börja bygga nya fast billiga hyresrätter som där är ett skrikande behov av. Palme sa en gång att om man bygger nytt är det inte bara byggarna som får jobb utan alla underleverantörer från de som tillverkar armeringsjärn till sömmerskorna som tillverkar gardinerna. Att få vår nerslita infrastruktur att fungera igen så tågen kommer i tid och vägarna blir säkrare. Att avveckla Rut avdragen och använda pengarna där de så väl behövs nämligen i äldreomsorgen. Ta bort krogmomsen.

När folk kommer i arbete igen minskar bidragsberoendet i det här landet, vi får en ökad köpkraft som drar in nya friska pengar till staten i form av skatter och moms. Så istället för att folk lever på bidrag får vi över dem i arbete eller arbetsmarknadsutbildningar som styr dem mot en framtida arbetsmarknad där behoven är som störst. Vi får en bättre äldreomsorg, nya fina (fast billiga) och fräscha lägenheter. Vi får en fungerande infrastruktur där tågen kommer i tid och vägarna blir säkrare. Det är då vi får hjulen att rulla igen här i vårt underbara land Sverige.

Varför är det så svårt för sittande regering att begripa detta?
 

Per Thomsen