– Otroligt roligt. Vi var lite nervösa i början, vi tävlade ju mot stora klubbar, säger butikens klubbordförande Robin Andersson.

Det var när fackklubben hade årsmöte i måndagskväll som Handels verksamhetsassistent Martina Strömberg och Therese Lundberg, förtroendevald, plötsligt dök upp. Med sig hade de tre olika sorters tårtor, mörk choklad, vit choklad och viol (som har en lätt smak av lakris).
– Då fick vi veta att vi hade vunnit. Vi skålade i saft och kaffe. Vi har jobbat hårt ihop allesammans. Det är jätteroligt, säger Elisabeth Lundahl, vice klubbordförande.

Enligt Martina Strömberg har kampen varit hård mellan segraren Coop Extra i Storlien och klubben på Ica Maxi i Östersund som efter att ha legat etta till slut landade på en andra plats.

Klubben på Coop Extra som är nystartad har också värvat nya medlemmar, vilket var en av de saker som gav poäng (se faktaruta till höger).
– Runt 10-12 stycken har blivit medlemmar. Vi har inte direkt haft någon strategi för att samla poäng, men engagemanget har varit stort, säger klubbordförande Robin Andersson.

På Ica Maxi i Östersund är man trots allt glad. Och även här firade man med tårta, saft och kaffe.
– De kämpade på bra där uppe! Vi är nöjda ändå, men visst en aningen bitter är man ju, säger Fredrik Lundberg, som är klubbens studieansvarige.

Coop Extra i Storlien vann biobiljetter till alla 38 anställda. Vilken film de ska se har de ännu inte bestämt.  Ica Maxi i Östersund får 1 500 kronor och för dem planerar klubben att gå ut och äta middag.

Fakta:

Vann med 185 poäng

Vinnare:
1:a plats: Coop Extra Storlien 805 poäng.
2:a plats: Ica Maxi Östersund, 620 poäng.
3:e plats: Ikea i Sundsvall, 430 poäng.  

Poängsättning:
Ta fram anställningslista -- 100 poäng,
Värva ny medlem -- 40 poäng
Anmälan till facklig kurs -- 15 poäng,
Få medlemmar att betala fackavgift med autogiro -- 10 poäng
Anmälan till fackligt försäkringssamtal -- 5 poäng.

Priser:
1: a pris: Biobiljetter till alla på arbetsplatsen.
2: a pris: 1 500 kronor till klubben.
3: e pris: 7 kilo godis till klubben.

Bakgrund:

Under tre månader tävlade 29 klubbar

Totalt har 29 klubbar i Sundsvall/Härnösand, Örnsköldsvik och Östersund tävlat om att samla fackliga poäng.

Tävlingen gick av stapeln under november, december och januari.