I samband med att Götaplatsen på Avenyn ska rustas upp passar Siba på att dra sig ur hyreskontraktet och lägga ned sin butik på det välkända Göteborgsstråket. Men de nio anställda behöver inte oroa sig, enligt företaget.
– Alla anställda blir erbjudna jobb. Vi försöker också ta tillvara på deras önskemål, om de vill till huvudkontoret eller har önskemål om att hamna i en viss butik. Ingen kommer att få sluta, säger Nora Ay som är informationsansvarig på Siba.

Handels ombudsman i Göteborg, Peter Persson, har förhandlat om att de anställda får förtur till jobben.
– Vi har stoppat rekryteringen utifrån. Och så gäller hela Göteborgsregionen, inklusive Kungsbacka.

Han tycker att företaget har skött situationen bra.
– De har varit väldigt tydliga med oss och de har haft en dialog med personalen.

Senast kedjan stängde en butik var när Siba på Knalleland i Borås, drygt sex mil bort lades ned på grund av dålig lönsamhet. Företaget vill inte säga om butiken på Avenyn också brottades med dåliga siffror på grund av den tuffa konkurrensen inom elektronikbranschen.
– Jag kan tyvärr inte kommentera enskilda butiker, säger Nora Ay.

Hon kan däremot säga att lönsamheten inte har varit avgörande för stängningen, utan att annan verksamhet kommer att passa bättre där efter upprustningen av Götaplatsen.

Butiken stängs senast i slutet av maj. Kvar i Göteborg blir Siba-butikerna på Backaplan och i Västra Frölunda, samt huvudkontoret. Några mil söderut, i Kungsbacka har kedjan också en butik.