– Nu är jag självklart jättenöjd att jag drog det så långt. Det känns bra med upprättelse och att slippa rättegången, det var inget man var skitpepp för, säger Sebastian Jägemar som i dag jobbar som säljare på ett sportklädesföretag.

I maj 2011 gick han på fem månaders föräldraledighet med dottern Hilda. I juni blev han uppsagd, vilket Handelsnytt skrivit om tidigare. Handels stämde företaget och menade att han blev uppsagd enbart på grund av föräldraledigheten. Företaget menade däremot att det berodde på att man slog ihop två säljdistrikt, vilket var planerat sedan tidigare.

Innan ärendet togs upp i tingsrätten kom parterna överens. Vad förlikningen går ut på är hemligt.
– Det enda jag kan säga är att vi är nöjda. Vi hade aldrig gått med på en för låg förlikning, säger Anneli Ohlsson Anderbjörk, jurist på LO-TCO Rättsskydd som drivit ärendet för Handels.

Varför ärendet skulle upp i tingsrätten i stället för Arbetsdomstolen beror på att företaget vid tidpunkten för stämning inte hade kollektivavtal.

Läs tidigare artiklar:
”Hemma med Hilda – blev av med sitt jobb”
”Tingsrätten nästa för företag som sa upp pappa”