13 fast anställda blev uppsagda efter beskedet att Coop i Kävlinge nära Lund ska stänga. I maj tar en ny butik över lokalen.
– Jag har ingen skyldighet att anställa de som jobbat på Coop, men jag har själv jobbat inom kooperationen och kommer nog anställa tre, fyra av dem. Många har gått vidare till andra Coopbutiker, säger Mikael Bergkvist, butikschef på Matrebellen.
Totalt ska butiken ha 12-14 anställda, varav fyra heltider.

Pernilla Kleine som jobbat på Coopbutiken är föräldraledig nu och vet inte vad som händer när hennes sex månaders uppsägningstid är slut. Å ena sidan gillar hon serviceyrket, å andra sidan har hon jobbat på Coop i tio år. Alla tre butiker hon varit på har stängt. Och arbetstiderna inom handeln lockar inte som tvåbarnsförälder.
– Det är hårt att höra när barnen frågar varför jag inte är hemma på helgerna eller inte är med i skogen. Men i dagsläget kan man inte välja och vraka bland jobben, säger Pernilla Kleine.

Fakta

Matrebellen är ett 70-tal butiker som gått samman i en gemensam inköpsorganisation.

Butikerna heter sällan Matrebellen, många är exempelvis City Gross.