– Det blir mycket oro för de anställda innan allt är klart, säger Kerstin Rosell, klubbordförande på Coop Forum Falkenberg och ledamot i Coops Centrala fackliga grupp.
Än har varken hon eller någon annan blivit kallade till förhandlingar om nedskärningar. 300 miljoner ska Coop spara, enligt KF:s vd Anders Sundström. Och det kommer att påverka anställda, sa han när KF presenterade förändringarna i måndags.
Men bemanningen är slimmad, det finns inga överflödiga timmar på golvet, tycker Kerstin Rosell.
– Kanske att man kan spara om man gör en smartare schemaläggning. Och så tycker jag att man ska fundera över öppettiderna. Det finns timmar när vi inte har några kunder, måste vi verkligen ha öppet då.

På Coops lager i Bro fick de anställda information om förändringarna av sin arbetsgivare.  Här tar klubben beskedet om förändringarna med ro. 
–    Klart det blir lite turbulent, men i grund och botten är det något som är bra för företaget. Ett måste för att överleva. I dagsläget kommer vi på lagret inte att påverkas överhuvudtaget, säger Jyrki Koivisto, klubbordförande.

På Akademibokhandeln, som KF på sikt har för avsikt att göra sig av med har man inte heller fått mer information än vad medierna gett.
– Vi är ju mitt uppe i processen med att slås ihop med Bokia. Jag hoppas inte den äventyras nu, säger Brigitta Mauritz, klubbordförande på Akademibokhandeln i Uppsala.
Där har man länge kämpat mot nedskärningar på personalens timmar.
– Det enda man önskar är ju en seriös köpare. Inte någon som börjar skära ned. För vi klarar inte att de tar bort mer arbetstider nu säger Brigitta Mauritz klubbordförande på Akademibokhandeln i Uppsala.

Text: Anna Filipsson, Linnea Klint, Emma Eneström