– Vi ville få med vår medarbetares version av vad som hänt i anmälan. Därför avvaktade vi. Vi har nu skickat in en anmälan. Den medicinska personalen som var på plats bedömde inte att det var en allvarlig olycka, så vi anser att vi har följt regelverket, säger Robert Brikic, regionchef på Proffice.

Arbetsgivare som inte anmäler arbetsplatsolyckor till Arbetsmiljöverket kan få betala böter. Men handläggare Eva Thorén, vill ännu inte uttala sig om Proffice kommer att bli bötfällda eller varför händelsen inte anmäldes direkt till Arbetsmiljöverket.

Handels klubbordförande Marcus Strandberg är kritiskt till Proffice agerande.
– Det är för jävligt rent ut sagt. Man ska inte behöva påminna om att de måste anmäla. Proffice måste ha koll på lagar och regler, säger Marcus Strandberg som var på semester när olyckan inträffade.

Arbetsmiljöverket kommer att besöka Ica-lagret i nästa vecka för att ta reda på vad som hänt. Då kommer även Proffice att vara på plats.
– Vi kommer att följa upp detta och säkerhetsarbetet är ett fortlöpande arbete, säger Robert Brikic.

I början av augusti hände ännu en truckolycka på lagret, då klämde en Ica-anställd sin ena fot.
– Vi kommer nu att se över rutiner och analysera vad som behöver göras, säger Marcus Strandberg.

Den Proffice-anställde har varit sjukskriven men är nu tillbaka på jobbet.

Bakgrund:

Trucken bakom flest olyckor

Trucken är den maskin som är inblandad i flest arbetsolyckor i Sverige. Varje år skadas nästan åttahundra människor så pass mycket att de är borta från jobbet. Lagerarbetare, truckförare och maskinoperatörer är de yrken som oftast är inblandade i olyckorna. Källa: Arbetsmiljöverket.

Fakta:Olyckor ska anmälas

När någon skadas på jobbet ska det anmälas till Arbetsmiljöverket. Även om personen inte skadats men hade kunnat bli skadad ska det anmälas. Det är arbetsgivaren som den drabbade är anställd hos som ska göra anmälan. Källa: Arbetsmiljöverket.