Det tidigare bonussystemets höga krav gjorde det i princip omöjligt att få extrapengar, medan det var lättare för cheferna, tycker facket på Ikea.
– Jag har jobbat på Ikea i 14 år och har bara fått premielön två gånger, säger Johan Hagman, ordförande i Ikeas centralfackliga grupp som jobbar på varuhuset i Kungens kurva.
Sedan 1 september gäller nya regler som facket är nöjt med.
– Det blir lättare för våra medlemmar att få bonus. Det vi inte är nöjda med är att man fortfarande gör skillnad på höga chefer och medarbetare. Säljare och lägre chefer får en viss procents bonus av sin månadslön. Ledningen får procenten på två månadslöner, säger Johan Hagman.

Bonusen baseras främst på försäljningen. Kriterierna är samma oavsett tjänst, avdelning och varuhus och betalas ut årsvis. De anställda kan få högst 130 procent av sin månadslön, enligt fackets uppgifter.

På Ikeas lager i Älmhult och Jönköping är man inte lika nöjda. Än så länge får de inte del av bonusen utan bara det lönepåslag på runt 11 kronor respektive 7 kronor i timmen, som man haft sedan flera år.
– Vi är nu i dialog med facket för att hitta en lösning med befintligt incitamentssystem och det nya bonusprogrammet, skriver Ikeas presskontakt Kajsa Johansson i ett mejl till Handelsnytt.

Facket menar att de anställda ska ha både lönepåslaget och bonusen.
– Medarbetarna är ganska förgrymmade på företaget, säger Ann Johansson, klubbordförande på lagret i Älmhult.