Enligt schemat ska jag arbeta måndag och tisdag 05–14, tisdag 06–15 onsdag och torsdag 14-23 och fredag 15-21. Skönt ett schema, äntligen vet jag hur jag ska jobba så man kan planera sin vardag.

På måndagskvällen får jag ett sms: Ditt pass har blivit korrigerat. Plötsligt ska jag arbeta 8–17 i stället på tisdagen. Väl hemma på tisdagskvällen får jag ytterligare ett sms: Ditt pass har blivit korrigerat. Tydligen ska jag arbeta 15-21 på onsdagen. På kvällen får jag ytterligare ett sms: Ditt pass har blivit korrigerat. I stället för att arbeta 14-23 ska jag nu jobba 8-17 på torsdagen. På torsdagskvällen får jag ett sms med att jag ska jobba 14-23 på fredagen i stället för 15-21.

När väl fredagskvällen kommer så dyker det upp ytterligare ett sms: Ditt Pass för söndagen är korrigerat. Jag har inte sökt om att få arbeta övertid, och har verkligen inte tid till det, då familjen, och hemmet fått stå still för att Proffice inte kan planera. Men tydligen så ska jag arbeta ytterligare nio timmar på söndagen, vilket får den fenomenala arbetstiden på 46 timmar i veckan.

Schemat för nästkommande vecka får man tidigast lördag. Den som läser detta kanske inte tycker det är så märkvärdigt. Men försök leva ett liv under dessa omständigheter som en förälder till ett barn, eller sambo. Ännu värre är det om man är ensamstående. Att ens kunna planera att kunna gå på en fest tycks vara omöjligt, eller ens veta om man kan handla hem efter jobbet, då Proffice vissa dagar skickar sms med att ditt arbetspass är förlängt med två timmar helt plötsligt.

Inte nog med att vi har mycket tungt och monotont arbete. Proffice skiter fullständigt i sina anställdas hälsa!

Profficeanställd