Den 15 oktober efterträder Karin Johansson Dag Klackenberg som vd för arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. Sedan 2006 har hon varit statssekreterare hos socialminister Göran Hägglund. Tidigare var hon bland annat försäljningschef på Microsoft.
– Jag vill skapa de bästa möjligheterna för handeln i en tid som präglas av stora förändringar, säger Karin Johansson till Handelsnytt.
Hon pekar på att betalningar går från kontanter till kort, logistiken utvecklas, e-handeln växer och konkurrensen får nya förutsättningar.

Hon vill vidareutveckla det förtroendefulla samarbete mellan fack och arbetsgivare som hon menar att hennes företrädare Dag Klackenberg har bidragit till.
– Jag har stor respekt för parternas gemensamma roll på arbetsmarknaden. Det gäller både lönebildningen och att skapa arbetstillfällen. Där är handeln mycket viktig, inte minst för unga människor.

Handels ordförande Lars-Anders Häggström känner inte Karin Johansson sedan tidigare, men välkomnar henne till jobbet.
– Kul att de valde en kvinna. Min förhoppning är att vi som parter kan hitta samverkansformer för att fortsätta utveckla branschen, även om vi har olika uppfattning ibland, säger Lars-Anders Häggström.