– Företaget har varit krisdrabbat länge och slimmat personalen så hårt att det troligtvis inte går att bedriva verksamheten med mindre folk, säger Per Nilsson på Advokatbyrån Hamilton som är Gallerix konkursförvaltare.

De 19 butikerna har sålts tillsammans med varumärket och kommer därmed att fortsätta drivas som Gallerix. Övriga 37 letar konkursförvaltaren fortfarande efter köpare till. Men de kommer, om de säljs inom en månad från konkursen, inte längre drivas som Gallerix. De som inte hittar en köpare läggs ned.

Gallerix ansökte om konkurs tredje september i år. Förutom sina 56 egenägda butiker, med sammanlagt cirka 200 anställda, har kedjan 16 franchisebutiker. Dessa omfattas inte av överlåtelseavtalet och får därmed inte fortsätta verksamheten som Gallerix.

Vem köparen är vill Per Nilson inte avslöja i nuläget.

Fakta

Butikerna som fått en ny ägare

Västerås, Umeå, Nyköping, Växjö, Östersund, Uppsala city, Uppsala Gränby, Örebro city, Stockholm Konserthuset, Stockholm Sergelgången, Stockholm Västermalmsgallerian, Solna, Birsta, Farsta, Göteborg Nordstan, Lund Nova, Täby, Lidköping, Frölunda Torg.