Än så länge har ingen sagts upp. Coop uppger att alla fast anställda kommer erbjudas omplacering till andra Coopbutiker, till en motsvarande tjänst inom ett rimligt pendelavstånd.
– Sen om personen i fråga inte tycker om erbjudandet och tackar nej, då finns det alltid möjlighet att söka andra tjänster i vår organisation, säger Louise Stephan på Coops presstjänst.

Handels ombudsman Henrik Brolin är tveksam till om man kommer lyckas hitta nya jobb till alla. Coop Extra är kedjans andra största butikskoncept och de anställda många.
– Att få ut någon på ett kontrakt på 20-25 timmar i veckan går oftast att lösa, men det är svårare med heltiderna.

Av de 36 fast anställda jobbar runt hälften heltid, enligt företagets siffror. Ytterligare sju är visstidsanställda och deras anställningar får löpa ut.

Det har varit ett tufft läge för butiken som ligger i Skärholmens galleria, utanför Stockholm. I närheten ligger stormarknader som Ica Kungens Kurva och City Gross.
– I en livsmedelsbutik i ett köpcentrum blir köpen inte så stora. Kunderna handlar bara mjölken de glömde när de storhandlade, säger Henrik Brolin.

Butiken stänger under hösten, exakt datum är inte klart.

Det finns ingen fackligt förtroendevald i butiken. En anställd Handelsnytt har pratat med säger att de är tillsagda att hänvisa alla frågor från media till Coop.