De anställda fick besked om konkursen för en vecka sedan.
– Det kom givetvis som en chock. Det är synd att ägaren inte informerade sin personal om företagets ekonomiska situation tidigare. Det skulle ha givit de anställda möjlighet att tidigare till exempel börja att titta efter nytt jobb, säger Eva Enström, Handels ombudsman i Karlstad.

Det är fem butiker som läggs ner, två i Västerås, två i Örebro och en i Karlstad.  Alla ägdes av franchisetagaren IVG Fashion aktiebolag.

Butiken i Karlstad har redan stängts. Men övriga butiker kommer att hålla öppet ytterligare en tid.
-Vi håller på att sälja ut lagren nu. Butikerna stänger när lagren är slut eller när det inte längre är meningsfullt att hålla öppet. Jag kan tänka mig att det åtminstone handlar om den här veckan ut, säger konkursförvaltaren Leif Fagersand.

De uppsagda har rätt till statlig lönegaranti under uppsägningstiden. De har också arbetsplikt under samma tid, i praktiken så länge butikerna håller öppet, enligt Leif Fagersand.
–Nu  kommer vi att undersöka om det kan finnas någon annan som vill ta över verksamheten, och i så fall har de som sagts upp företrädesrätt till ny anställning hos den nya ägaren, säger han.