Det är lördag morgon. Michael Hüll och hans flickvän har tagit sin första flyglektion. Efteråt hoppar de upp på sina cyklar.
– Älskling, vilken perfekt start på lördagen, säger Michael och kör i kapp flickvännen.
I en nedförsbacke cyklar han närmare för att klappa henne lite lätt över ryggen. Pang. Cyklarna kör ihop.  

Nästa sak Michael minns är att han flyger i luften, landar och hur vänsterhanden krossas. Bröstet värker. Han vänder sig mot flickvännen – bara det inte hänt henne någonting! Hon är ok. Inte han. På akuten konstateras tre brutna ben i vänsterhanden och två revbensfrakturer.

Efter olyckan kommer Michael Hüll på att han är försäkrad via medlemskapet i Handels. Han vänder sig till avdelningen i Borås som hjälper honom att komma i kontakt med försäkringsbolaget. För de kroppsliga skadorna och för läkarutgifter har han nu fått 7 300 kronor. Han kommer att få ersättning för cykelkläderna som blev totalförstörda.

Fakta 

Olycksfallsförsäkringen

I Handels medlemsavgift ingår medlems-,olycksfalls- och fritidsförsäkring.

Den ger dig ersättning vid olycksfall, ersättning för sjukhusvistelse, tandskador, övriga kostnader som exempelvis skadade glasögon samt krisbehandling.

Vill du veta mer om dina försäkringar kontakta din Handelsavdelning. Eller läs på www.folksam.se/handels/personforsakring/medlemsolycksfallfritid.