– Det är inte många, kanske ett par tre stycken, de som är lite yngre, som kan tänka sig att flytta. De andra har familj och så, säger Michael Sjörén som är klubbordförande på  Axfood  Närslivs lager i Tyringe, strax norr om Hässleholm.

I början av september fick 30-talet anställda på lagret veta att delar av lagret kommer att flytta. Facket ifrågasatte beslutet och begärde att en löntagarkonsult skulle säga sitt. Nu har det skett och flytten till Axfoods lager i Stockholm, Göteborg och Örebro blir av.

Ett 20-tal tjänster blir kvar. Men 28 anställda förlorar jobbet. De har blivit erbjudna att följa med men enligt klubbordförande Michael Sjörén är det inte många som kommer att nappa på det.

Sista arbetsdag är 24 mars. Under uppsägningstiden får de anställda lön. Den löper som längst till juni 2014.
– Beslutet om flytt handlar mer om strategi än om ekonomi. Vi gör att bra jobb men ändå förlorar vi jobben. Det är klart det inte känns bra, säger Michael Sjörén, som är en av dem som får behålla jobbet.

Fakta:

Andra gånger lagret drabbas

Axfood Närlivs lager i Tyringe har drabbats tidigare. För tre år sedan flyttade delar av lagret. Ett 50-tal drabbades då. Och nu drabbas ytterligare 28 anställda. På lagret jobbar också ett fåtal tjänstemän.