– Det är hemskt att sitta med mobiltelefonen i handen och vänta på att chefen ska ringa. Vilka planer man än har så är det bara att släppa allt när chefen väl ringer, då är det bara att dra för man vet inte om man får jobba nästa vecka, säger hon.

Jessica Davenius är 23 år och arbetar på Maxi Ica stormarknad Råå i Helsingborg. Hon är en av fyrtio unga medlemmar från Handels som ska delta på LO:s ungdomsforum 2013.

LO:s forum för unga samlar medlemmar från alla förbund inom LO, arbetarfackens centralorganisation, däribland Handels. En tanke med årets forum är att det ska fånga upp ungas erfarenheter och åsikter inför valet nästa år. Till exempel har ett av forumets workshops temat Trygga jobb.

– Där kommer vi att diskutera hur unga människors anställningsförhållanden ser ut, och hur man ska kunna förbättra dem genom politiska beslut, säger Daniel Carlstedt, ungdomssekreterare i Handels, som också ska delta på forumet. 

Meningen är att workshopens deltagare ska ta fram konkreta förslag på förbättringar av ungas anställningsvillkor som de tycker att LO inför valet ska rikta uppmärksamheten på.