Näthandeln växer, speciellt till jul. Butikerna som är paketombud får inte bara fler paket, de är också större och tyngre. Allt från underkläder till stora leksaker ska läggas under granen.

Ica Supermarket i Huskvarna är postombud och har inrett ett extrarum bakom panten för att få plats med alla paket. I stället för att jobba ensamma i utlämningen kommer de att vara två.
– Allt är klart för anstormning. Det blir dubbelt upp med paket till jul. Det är väl så i dag, folk har inte tid att gå ut och handla utan sätter sig framför datorn, säger Sylvia Lenffer som är ansvarig för posten i butiken.

Det spås rekord för julhandeln över nätet i år. Över 2,5 miljoner svenskar väntas näthandla julklappar för i genomsnitt 1 600 kronor. Främsta skälet är att det är bekvämare. Vanligaste klappen är böcker, följt av kläder, filmer och leksaker, enligt undersökningen E-barometern av HUI Research, PostNord och Svensk Distanshandel.