Riksdagen har bestämt att ta bort den så kallade arbetslöshets-avgiften som regeringen införde när de kom till makten 2006. Avgiften har kritiserats hårt av bland annat Handels.

– Det är bra att den tas bort. Den borde aldrig ha införts. Regeringen tog en massa pengar från våra medlemmar genom att införa avgiften, säger Lars-Anders Häggström, Handels ordförande.

Avgiften gjorde att det blev dyrare att vara medlem i Handels a-kassa. Enligt Lars- Anders Häggström bidrog det till att Handels tappade 27 000 medlemmar. Handels har lyckats vända tappet, men har fortfarande medlemmar att vinna tillbaka

För medlemmar i Handels a-kassa har arbetslöshetsavgiften legat på 102 kronor. Grundavgiften som blir kvar och går till a-kassans administrativa uppgifter är 120 kronor. I dagsläget finns det inget som pekar på att Handels kommer att behöva höja den.