– Vi har hela tiden stött avtalet, men velat ha mer information, säger Marcus Bergman, hållbarhetschef på Gina Tricot som har drygt 15 procent av sin produktion i Bangladesh.

Avtalet som handlar om ökad brand- och byggnadssäkerhet togs fram i våras av internationella fackliga organisationer efter att en textilfabrik rasat och över 1 100 arbetare omkom. Ett 100-tal företag världen över har skrivit under, bland andra H&M, Hemtex, Ica, Lidl, Lindex, Kappahl, Zara och Åhléns.

Ikea, Intersport, MQ, RNB och Stadium är några som inte skrivit på. Ikea hänvisar till att man redan har en uppförandekod för leverantörer. Stadium har tidigare sagt till Handelsnytt att man förmodligen skulle skriva på under hösten. Så har det ännu inte blivit.
– Vi har nu fått den information vi saknat och ser över den för att fatta ett beslut. Vi är positivt inställda till avtalet och i första hand handlar det om att säkerställa att det är ett projekt som kommer att göra skillnad, säger Ebba Seidlitz, informationsansvarig på Stadium.