– Det ska sparas timmar och läggas ett varsel. Det är allt vi vet. Och det kommer inte hända något mer före jul i alla fall, säger Maria Magsnusson, som är ordförande i fackklubben och jobbar på en av de butiker i Finnspång som kommer att behöva säga upp.

Den ekonomiska föreningen omfattar Coop Forum, där byggavdelningen finns, Coop Konsum i Finspång och Coop Konsum i Rejmyre. Gemensam turordning gäller och anställda på alla tre butikerna kan komma att sägas upp.

– Vi håller på med utförsäljning på Coop Bygg nu och ska vara klara framme i februari. Vi vet att vi blir övertaliga och har valt att informera personalen. Mellan tio och tolv personer gäller det. Men inget varsel är lagt än, säger Lennart Thelberg som är vd för Coop Finspång..

Först efter jul kommer varsel att läggas och förhandlingar påbörjas.