– Det känns för jävla bra, om man får säga så. Jag hoppas att det löser sig nu. Jag hade tur som hade en familj som kunde hjälpa mig. Pappa betalade lägenheten, mormor hjälpte mig med räkningar och mamma betalade maten, säger Åsa Brännvall som bara fick bråkdelar av sin lön när hon jobbade på Konfektyrboden i somras.  

Åsa Bränvall vände sig till facket som stämde Konfektyrboden. Totalt har facket fem stämningar mot företaget, tre för utebliven lön och en för föreningsrättskränkning. Domen som kom i torsdags och ger Åsa Brännvall rätt är den första.

Enligt Luleå tingsrätt ska företagaren betala utebliven lön på 30 000 kronor samt ränta och rättegångskostnaderna. Totalt runt 80 000 kronor. Att det är företagaren som ska betala beror på att Konfektyrboden drivits i två former, dels i bolagsform, dels av företagaren själv.

Företagaren har fram till den 7 januari på sig att höra av sig. Gör han inte det vinner domen laga kraft.

Fakta:

Konfektyrboden kom inte till rättegången

Domen är en tredskodom. Så kallas domar där den svarande, i detta fall Konfektyrboden, inte svarar på stämningen eller kommer till rättegången, samtidigt som kraven i stämningen är rimliga.