– Det är positivt att Frisörföretagarna har insett sitt partsansvar. Nu får vi gemensamt försöka träffa ett nytt avtal, säger Per Bardh, Handels avtalssekreterare.

Tillsammans med ombudsman Linda Palmetzhofer deltog han vid Frisörföretagarnas avtalskonferens i går, torsdags. Då sa Frisörföretagarna upp dagens kollektivavtal och begärde förhandlingar om ett nytt avtal.

Tidigare har Frisörföretagarna sagt att de inte vill förhandla om ett nytt avtal och kommer att upphöra som arbetsgivarorganisation. Men nu har man alltså bestämt sig för att ge förhandlingarna med Handels en chans.
– Det finns förutsättningar och en vilja att komma överens. Vi ser fram emot att försöka hitta en lösning, men vi får se hur förhandlingarna går, säger Ted Gemzell, vd på Frisörföretagarna.

Även Handels har sagt upp avtalet och begärt förhandling. Den 21 februari ska avtalskrav växlas. Förhandlingarna börjar 11 mars.
Om fack och arbetsgivare inte kan enas om ett nytt avtal har facket rätt att varsla om konflikt mot arbetsgivarna när avtalet löpt ut, den 1 april.