Nätverket Systerskap i Karlstad delar ut priset varje år på Festival för systerskap, på Internationella kvinnodagen som var i lördags.

Elisabeth Karlsson, som oftare kallas Bettan, jobbar som studiesamordnare på ABF i Karlstad. Hon har varit med och arrangerat festivalen i tio år och var inte alls beredd på att få priset.
– Jag är jättestolt och riktigt ärad. Jag brinner för frågorna och att engagera både tjejer och killar.

I motiveringen står bland annat att ”hon kanske inte står på barrikaderna, men feminismen måste även göras i vardagsarbetet – och denna kvinna gör ett fantastiskt arbete i det tysta.” Margot Wallström var prisutdelare. Priset var ett smycke, blommor, diplom och äran.
– Direkt efter utdelningen ledde jag ett manifestationståg och skrek slagord. När jag kom hem öppnade jag faktiskt lite skumpa, ställde fram blommorna och tittade på smycket.