Sedan mitten av februari har Hemköp och Åhléns i Halmstad varit stängda. Asbest upptäcktes i samband med en renovering. I väntan på bättre värden har de anställda jobbat i kedjornas butiker i omkringliggande städer. Men nu har de på Hemköp fått glada besked. Deras arbetsplats ska öppna 22 maj.

– Sedan början av veckan jobbar vi i Halmstad igen. Nu är butiken bara ett skal. All inredning ska på plats, vi bygger hyllor och fyller upp med varor, säger Lena Johansson, ordförande i butikens fackklubb.

Fram till öppning jobbar de bara dagtid. Hemköp vill hålla nere kostnaderna för ob-ersättning när butiken inte drar in några pengar.

På Åhléns finns ännu inget datum för öppning.
– Vi ska ta beslut efter påsk. De anställda fortsätter att jobba på andra Åhléns, säger Monica Hultgren företagets informatör.

Läs tidigare artikel!