UPPDATERAD Personalen slog larm till facket i mitten av mars. Det regionalas skyddsombud möttes då av tomma hyllor i butiken och på lagret låg bråte och skräp tillsammans med varor som ruttnat. Personalen mådde dåligt och en av dem hade uppsökt vård på grund av utmattning. Trots upprepade uppmaningar gjorde arbetsgivaren ingenting för att förbättra situationen och ärendet blev ett fall för Arbetsmiljöverket.
Men innan Arbetsmiljöverket har hunnit agera har Ica-handlaren själv valt att stänga butiken.

Ica-handlarnas förbund som företräder arbetsgivaren uppger att de har en tät dialog med butiksägaren.
– Vi gör allt vad vi kan för att se till att han får den hjälp han behöver. Mer vill jag inte säga, svarar Eva Burén, informationschef på Ica-handlarnas Förbund.

Ica centralt bekräftar att butiken har stängts och att en eventuell konkurs är förestående. Personalen får fortfarande full lön från arbetsgivaren i väntan på besked. Om butiken försätts i konkurs kommer personalen att få sin lön utbetald via den statliga lönegarantin.

Ica-handlaren försattes i konkurs den 23 maj 2014.