Det nya lagret ska stå klart hösten 2015. Redan i dag har Martin & Servera två lager i Umeå, varav ett är dotterbolaget Grönsakshallen Sorunda. De flyttar ihop och ett par 100 meter från i dag.

Beskedet var välkommet bland de anställda. Lagersituationen i Umeå har varit tuff. De senaste åren har både Ica och Coop stängt sina lager där.
– Det har funnits en oro, man kan inte undgå att tänka på det även om det inte funnits något hot mot oss. Nu tycker alla att det känns tryggt och kul att det satsas, säger Markus Jonsson, klubbordförande på lagret.

I dag jobbar runt 140 lagerarbetare på Martin & Servera i Umeå. Vad expansionen innebär för antalet anställda är för tidigt att uttala sig om, säger företaget. Men man intygar att den inte ska leda till neddragningar varken där eller på andra håll i landet.