Under den tre dagars valträffen fick deltagarna öva på att skriva twitterinlägg och debattartiklar. Carin Jämtin, Socialdemokraternas partisekreterare, Jonas Sjöstedt, partiledare Vänsterpartiet, och Åsa Romson, språkrör för Miljöpartiet, var också där en kväll. Det populäraste inslaget var dock Expos föreläsning om att alla kan göra något mot främlingsfientlighet och rasism. Den gav dem gåshud och en insikt om att alla måste stå upp mot vardagsrasismen.

En av Handels valsatsningar är att ringa 30 000 medlemmar för att få dem att gå och rösta, helst rödgrönt. Och fackets egen undersökning visar att de som fått ett samtal röstar så oftare. Hittills har man ringt 2 000 samtal runt om i landet, de flesta börjar efter sommaren.
– Det här är ett bra tillfälle att rusta er att vara med. Hitta frågor du är bekväm att prata om. Får du ett jobbigt samtal, ta en paus, säger Moa Neuman som ansvarar för ringkampanjen, innan deltagarna får testa själva.

Med en samtalsmall och telefonlistor delar de upp sig två och två för att ringa i en halvtimme. Kajsa Nordin och Marcus Malmborg parar ihop sig och går igenom manuset.
– Det får inte bli att man pratar innantill. Man behöver ju inte ta upp världens mest komplicerade frågor utan hålla det enkelt och upplysa om att det är val. Det är med skräckblandad förtjusning jag ringer, men jag är skitpeppad för jag vet att det gör nytta, säger Kajsa Nordin.

Hon jobbar på T-Shirt Store och ska snart börja på butiken i Gallerian i Stockholm. Marcus Malmborg jobbar på Icas lager i Helsingborg. Båda har rutin på att ringa. De har jobbat med telefonförsäljning på ett bredbands- och kortföretag.
– Jag älskar sånt här. Till skillnad från förra jobbet får jag prata om det jag brinner för och kan, och behöver inte känna att jag lurar någon. Men den här ringgrejen är nog lättare för oss som är öppna och sociala, säger Marcus Malmborg.

Han ringer en Jasmin som står på listan. De pratar om rätt till heltid, vinster i välfärden och förskola på kvällar och helger. Hon tror hon ska rösta på Socialdemokraterna. Både Kajsa och Marcus ska hjälpa till och ringa inför valet.
– Jag vill inte pracka på någon en politisk åsikt, men det är viktigt att få den supercurlade generationen att ta ansvar. En bra början är att gå och rösta, säger Marcus Malmborg.