Hur kom det sig att du spelade in en film för LO?
– Jag tillhör ”Handels unga språkrör”, ett gäng medlemmar som kan berätta i medier om vårt jobb och våra villkor. Vi har fått utbildning i mediefrågor och att skriva opinionstexter.

På vilket sätt kan Sverige bättre?
– De otrygga anställningsformerna, som allmän visstidsanställning, måste bort. Jobb där man har noll timmar på schemat eller låga deltider där man måste kriga ihop resten. Sen behöver vi en politik som skapar arbetstillfällen och stärker välfärden med a-kassa och socialförsäkringar. Och så behövs arbetsgivare som vill satsa på sin personal så att de mår bra och utvecklas.

Du menar att kvinnor är extra utsatta?
– Kvinnor har många krav utanför jobbet, man ska sköta hem, barn och gamla föräldrar och tänka på sitt utseende. Många kvinnor är vana att överprestera för att duga och har svårt att hävda sin rätt.

Hur kämpar du själv för förbättring?
– På arbetsplatsen försöker jag peppa mina kolleger att gå ihop i stället för att konkurrera. Jag jobbar fackligt så mycket jag kan, och vill särskilt lyfta villkoren inom konfektionshandeln. Min vision är ett tryggt samhälle där alla är värdefulla.

Kolla in valfilmen här!