I april gick Hamleys tre butiker i Sverige i konkurs. Nu tre månader senare har de i Malmö och Nacka köpts upp av en annan ägare och öppnat igen.
– Det känns jätteroligt att komma tillbaka till den roliga arbetsplatsen och att träffa alla. Jag hade gett upp hoppet. Dessutom får vi kollektivavtal nu, säger June Pärnänen som fått komma tillbaka till Nackabutiken.

Butiken i Täby förblir stängd. Totalt har runt 20 anställda sagts upp.

Före beskedet att June Pärnänen fått jobbet tillbaka hann hon få ett nytt. Det ska hon ha kvar parallellt eftersom hon fått gå ner tio timmar. Hon är med i en vikariepool och hoppar in på förskolor och fritids. Hon tycker att hon lär sig saker om barn som hon har användning för i leksaksbutiken.

Vid tiden för Hamleys konkurs pågick kärva förhandlingar med Handels om att teckna kollektivavtal. De anställda fick exempelvis inte ob-ersättning för kvällar och helger. Den nya ägaren är mer välvilligt inställd och bekräftar för Handelsnytt att man tecknar kollektivavtal från 1 juli.