Enligt Handels ska anställda i livsmedelsbutiken Netto i Köping ha tvingats jobba övertid utan lön, och i ett par fall ska anställda ha blivit uppsagda på oklara grunder (se tidigare artikel).

Fackets uppgifter har lett till att ledningen för Netto i Sverige beslutat att utreda vad som hänt. Nettos försäljningsdirektör Jimmy Läfvenhaug skriver i mejl till Handelsnytt att uppgifterna är totalt överraskande, men att ledningen tar påståendena på största allvar. Handels ska denna vecka få se papper på alla anställningar och uppsägningar, och alla inblandade ska få ge sin version av händelserna. Eventuella felaktigheter ska rättas till direkt.

”Våra anställda är extremt viktiga för oss och det ligger i allas intresse att vi ser över fakta kring dessa påståenden så vi kan ta ställning i sakfrågorna”, skriver Jimmy Läfvenhaug.