Det var min kompis födelsedag och jag log men inombords tänkte jag att killen har ju för fan inte tänkt alls!

Han har på vägen hit kommit på att just ja, Anna fyller ju år och så klev han in i första bästa affär, ryckte åt sig en chokladask och så var det bra med det. För det är ju tanken som räknas. Vilken tanke?

Ok, han tänkte men ytterst lite. Inte som Charlotte Perrellis sambo när hon nyss fyllde fyrtio. Oj, han hade verkligen tänkt. Han lurade i henne att hon skulle jobba på ett tjusigt ställe men sedan när hon kom så väntade i stället alla hennes vänner där. Surprise!

Egna inbjudningskort hade han också gjort, med en sko på framsidan. Charlotte älskar skor. Hon har över 200 par. Själv har jag fem, om flip-flop räknas som skor.

Men han fixade inte bara en överraskningsfest han friade också. Det var som en saga, sa Charlotte och ja, det kanske det var. Men ända sedan jag såg en kille på Youtube få nobben i pausen på en basketmatch har jag tyckt att frierier ska ske i det privata.

Stackarn, ner på knä gick han också och till råga på allt blev han tröstad av en vuxen människa utklädd till björn när tjejen drog, en lagmaskot.

Vill ni kolla? Sök på Top five failed marriage proposals. Denna är nummer ett. Charlottes sambo gick också ner på knä men han behövde inte tröstas, hon sa ja.

Födelsedagar är speciella. På sajten familjeliv.se beklagar sig en mamma över att sonen fick en så billig present på sitt kalas. Han önskade sig actionfigurer och fick den billigaste för 50 kronor i serien,
– Är jag snål som tycker så?, undrar hon.
Snål vet jag inte om du är men du har fel fokus, tycker jag.
Fast det kanske jag också har. Det är inte storleken på tanken som räknas, eller?

Susanna Eklund
Ståuppkomiker och manusförfattare