Hur ska allt detta firas?
– Min födelsedag firar jag alltid på nyårsafton eftersom ingen är pigg på nyårsdagen. I år har jag tagit extra ledigt och ska fira tillsammans med min bror i Småland.
– Vi har varit med företaget på Mia Skäringers show och trerätters meny. Det var i och för sig inte för att fira mig utan för att vi har blivit Månadens butik och slagit våra försäljningssiffror fem gånger i år.

Vad är det för pris du själv har vunnit?
– ”Bäst på service-stämpeln” som delas ut inom Dressmann. Många kunder har hört av sig till mina chefer och sagt att jag är så himla trevlig. Stamkunder kommer in bara för att fråga hur det är eller vinkar när de går förbi. En del har med sig blommor, choklad, hembakt och frukt.

Vi hörde att du har en förkärlek för att sälja studentkostymer?
– Ja, man blir så stolt när de blir så nöjda. Att be killarna räta på sig, dra upp byxorna och berätta hur snygga de blir. Det är ungdomarna inte vana vid. Vissa familjer har haft tre söner som jag fått klä upp och gjort fina. En del mammor börjar gråta.

Hur gör du kunderna så nöjda?
– Jag är charmig, rak, ärlig och säger precis vad de inte förväntar sig. Och jag gör många glada med mitt skratt. Jag minns speciellt en kund som kom in med skiten skjorta, var orakad och oklippt. Han hade blivit änkling. Jag tog honom i handen och sa till honom att fixa sig och komma tillbaka om en vecka. Nu kommer han fortfarande hit.
– Jag tror det ligger i min ådra att hjälpa andra eftersom jag inte har någon pappa. Och så har jag jobbat i butik hela livet, senast på Lindex i elva år, nu på Dressman i tio år. Jag jobbar 25-30 timmar i veckan och har varit fackombud i över 20 år.

Om att bli 50?
– Man blir rikare på erfarenheter hela tiden. Jag har kommit till ett stadie i livet då jag känner mig trygg, vet att jag är bra och vet att jag kan sälja.