– Vi chefer känner oss ganska ensamma i Handels. Bara en sån sak som utbildningar från facket. Jag får gå till arbetsgivaren och fråga om de kan skicka mig på kurs, om saker som hur man har svåra samtal som chef, säger Marléne Lindholm.
Hon jobbar med personal- och utbildningsfrågor på Byggnads Stockholm/Gotland och är en av dem som startat chefsnätverket.

De hade första träffen nyss och planen är att träffas runt fyra gånger per år. Cheferna ska byta erfarenheter, dela med sig av tips och råd, diskutera problem och bjuda in föreläsare.
– När det är dags för utvecklingssamtal kanske vi fokuserar på det. Det låter som att det finns ett behov av ett sånt här nätverk när jag lyssnat runt. Många som blir chefer går över till Unionen. Vi måste göra något inom Handels för att hålla cheferna kvar, säger Marléne Lindholm.

Nätverket vänder sig till alla Handelsmedlemmar i Stockholmsavdelningen som är chefer och mellanchefer. Allt från kontors- till butikschefer.