Vissa riskerar sina liv på bygget och andra genom att sitta i kassan på en stormarknad.
Hon och andra kollegor på arbetsplatsen på jobbet försvarade arbetsgivarens egendom med näbbar och klor och försökte stoppa ett rån. En hjälteinsats för några medan för andra kanske det var för riskabelt. Men skulle du bara stå och titta när någon går in hemma hos dig och försöker ta din egendom?

Detta var exakt det frugan med kollegor gjorde den natten. Om jag vore arbetsgivaren skulle dessa medarbetares belönas för sin insats, men min fru och hennes kollegor – icke.

Till saken hör att på rättegångsdagen står min fru och en kollega alldeles ensamma. Arbetsgivaren lyser med sin frånvaro, facket också.
Eftersom detta skedde på arbetsplatsen anser jag att arbetsgivaren och facket borde stå där, arbetsgivaren för att tillvarata deras intresse och facket som stöd för sin medlem.

Jag kan förstå att facket inte kan delta i varenda rättegång för snatteri, men att arbetsgivaren inte var med är oacceptabelt. Det är deras anställda som gjorde allt möjligt för att försvara arbetsgivarens egendom.
Frugan fick beröm från polisen som deltog i rättegången och från åklagaren men arbetsgivaren lyste med sin frånvaro.

Nu skriver jag dessa rader för att uppmärksamma alla kassörskors situation och för att försöka få bättre rutiner gällande brott på arbetsplatsen.
Det är faktiskt så att inte alla är vana att delta i en rättegång.