Från slutet av januari till mars ska Arbetsmiljöverket göra 2 000 inspektioner över hela landet inom tillverkningsindustrin och på lagerarbetsplatser. Branscherna är olycksdrabbade. På lager ligger snittet på 800 anmälda olyckor per år mellan 2009-2013. Vanligast är truckolyckor i form av klämskador och krockar.

På lagret Jollyroom i Göteborg tycker man att det låter som en bra satsning. Skyddsombudet Niclas Carlsson säger att de nyss flyttat till nya lokaler och haft en olycka.
– En som klämde foten, som tur var inte så allvarligt. Viktigast är att utbilda förarna så att de är mer varsamma. Och så gäller det att ha skyddsskor. Det är vi hårda på, säger han.

Små lager med 4-15 anställda ska prioriteras i Arbetsmiljöverkets granskning.
– Mindre företag saknar ofta rutiner för det arbetsmiljöarbete som ska genomföras. Genom våra inspektioner gör vi arbetsgivare uppmärksamma på regler och risker i arbetsmiljön, säger Klas-Åke Sibgård, arbetsmiljöinspektör.