Det var en av de anställda som svarade när telefonsamtalet kom till Willys i Eskilstuna i fredags förmiddag. Det fanns en bomb i fastigheten, var beskedet. Butiken utrymdes och stängde. Polisen kom, men bedömde att det inte fanns någon hotbild eller fara.
– Det kändes ändå inte helt rätt att öppna. Vi satte oss i fikarummet, drack kaffe och pratade i säkert två timmar. Alla reagerar olika. Jag tror det var jättebra att vi samlade ihop oss, säger butikschefen Per Eriksson.
Butiken öppnade efter att personal från en annan Willys i Eskilstuna kom och hjälpte till. Några anställda kände obehag och ville gå hem. Krissamtal har erbjudits och i går var krisjour på plats i butiken.

Fackklubbens ordförande vill inte uttala sig.

Även Coop Konsum i Kungsör stängde några timmar i fredags. Strax efter samtalet till Willys ringde en person och bombhotade Sparbanken. Intilliggande lokaler utrymdes.
– Vi fick sitta och vänta i församlingshemmet mittemot. Efter tre timmar fick vi klartecken att gå tillbaka och öppna, säger butikschefen Annika Kustmark.