I slutet av januari nådde Koop-Is 40 procent medlemskap bland de anställda på Ikea i Turkiet.  Därmed kunde resan mot att bli en officiell fackklubb med rätt att förhandla med Ikea påbörjas.

Ett första steg för klubben skulle då vara att få till ett kollektivavtal för de anställda på Ikea. Men Ikea använde sin rätt att överklaga bildande av fackklubb. Ett erkännande av fackklubben och förhandlingar om ett kollektivavtal såg ut att dra ut på tiden.
 
Men i onsdags träffades ledningen för Ikea i Turkiet och Koop-is. Resultatet blev att inleda samtal om kollektivavtal för de anställda på de turkiska Ikea-varuhusen. Företaget har däremot inte dragit tillbaka sin protest. Men enligt Koop-Is pressmeddelande kommer Ikea att pratat med högsta ledningen om detta.
 
Koop-Is kommer nu att ordna möten på varje varuhus, komma fram till avtalskrav och utse dem som ska sitta i förhandlingsdelegationen.
– Efter att ha kämpat länge för att stärka Ikea-anställdas rättigheter och arbetsvillkor är vi nu på en nivå där vi diskuterar kollektivavtal. Vi vill tacka alla som har stöttat oss, skriver Koop-Is på sin hemsida.