Anders Söderström och Johnny Åslund har tagit över en gammal klinker- och kakelbutik som varit stängd ett bra tag.
– Vi håller på att göra i ordning lokalen, det är jättemycket rivningsarbete. Snart kan vi sätta upp våra egna skyltar och kassasystem. Vi gör det mesta själva eftersom vi inte har finanserna för annat, säger Anders Söderström.

Båda har nyss slutat på Coop Bygg i Valbo i Gävle som stängt igen. De fick erbjudande om att jobba vidare på Coop, men kände inte att deltid inom matbranschen var deras grej. Tillsammans har de jobbat på Coop Bygg i 20 år och ville ta vara på den kunskap de skaffat sig.
– Det blir en färghandel i grund och botten, men vi ska även sälja trädgårdsmaskiner och badrum. Det ska inte vara någon stormarknadskänsla, utan mer en känsla av att gå tillbaka i tiden med mer personlig service. Jag tror folk uppskattar det.

De tar med sig ett tiotal leverantörer från Coop-tiden, annars har de inte fått någon draghjälp i form starta eget-bidrag eller liknande. Till en början ska de inte ha några anställda. Affären heter J.A Shopen och öppnar i mitten av mars. Tanken är att få in rutinerna innan hemmafixarsäsongen drar igång på allvar. Att lämna tryggheten i att vara anställd för att bli egenföretagare tar de med ro.
– Visst är det en trygghet att vara anställd, men du stannar i utvecklingen. Nu kan vi ta det så långt det bara går. Vi är inte centralt styrda på något vis, säger Anders Söderström.