– Jag är jätteglad. Det känns som en bekräftelse på att jag inte gjort något fel. Hela processen har tagit så lång tid och det är skönt att det äntligen är över, säger Helen Mesgon.

Hon hade jobbat på en frisörsalong i Göteborg i nästan tre år när hon i januari 2013 blev uppsagd. Enligt arbetsgivaren var det på grund av arbetsbrist. Helen Mesgon och Handels ansåg att det istället var på grund av hennes graviditet. Strax efter att hon slutat anställde företaget en ny frisör.

AD anser att det handlar om diskriminering på grund av graviditeten och dömer arbetsgivaren att betala skadestånd på 130 000 kronor till Helen Mesgon för brott mot anställningsskyddslagen, diskrimineringslagen och föräldraledighetslagen.

Helen Mesgon är nu gravid med sitt andra barn. Sedan hon blev uppsagd har hon varit hemma med sitt första barn.

Fakta Föräldraledighet

Den som är, ska vara eller har varit föräldraledig har, enligt lag, rätt att inte bli missgynnad av sin arbetsgivare. Missgynnad innebär till exempel att bli orättvist behandlad när det gäller frågor som lön, arbetsuppgifter, utbildning eller befordran. Skyddet gäller både för den som är anställd och arbetssökande.

Källa: Diskrimineringsombudsmannen